Svakodnevnica

Медији брзо пишу, али још брже и бришу

Повремено погледам како медији усмеравају већину људи да ствари посматрају брзински, површно, без удубљивања, без употребе логике. Инстант знање је као и инстант кафа. Не траје дуго, већ довољно. Употреба најједноставнијих психолошких образаца и најкраћих психотроничких модела контроле масе толико је разорила глобалну свест да ће бити потребно заиста много времена да се она стабилизује. На жалост, колатерална штета биће неповратна. Већ јесте. Медији пумпају, по команди из једног центра моћи, хистерију у вези короне и вакцина. Затим, по команди престају и почињу нову хистерију о рату у Украјини и могућем нуклеарном Армагедону. Овог лета ће се вратити на стару – нову причу о вирусима.

Интересантно је да се конзументи лажних и вештачких информација никада не запитају, нити повезују ствари, како то да је одједном нестала сва нафта и сва храна у свету због рата између само две државе. Значи ли то да су Украјина и Русија снабдевале цео целцати свет свом храном и црним златом, па је завладала светска несташица када су заратиле? У реду, руске нафте нема, иако је и даље има. Шта је са арапском нафтом? Попијена? ОПЕК банкротирао? Шта се десило са највећим резервама гаса и нафте у Норвешкој? Скочиле цене нафте и бензина у Америци. Значи ли то да је Америка троши руску нафту? Шта је са њеном нафтом? Оном коју су нудили и нама и свима на продају? Продали Украјини? Кажу медији биће глад у Африци, јер је Украјина тамо извозила 40 посто резерви жита. Африканци имају велике стомачиће, јер једу само бели хлеб од украјинског брашна. Нема више жита у Африци, а скочиле цене хране у Европи? Шта је са мађарским, холандским, немачким, америчким, војвођанским, кинеским житом? Аргентинским месом? Чилеанским литијумом?

Медији брзо пишу, али још брже и бришу. Служе за стварање рабова Божјих, баш као и Божји храмови. Било би добро помало размишљати и у том правцу.

Свака заједница има заједнички циљ. Сваки појединац има лични циљ. Сврха доле написаних текстова и порука у њима имају јасан циљ. Један човек пише – Васко Васовић.

Ilustracija: helpguide.org

Odgovorite